SUROVINY:
- 1 kelímok bieleho jogurtu
- 1 kelímok polohrubej múky
- 1/2 kelímku kryštálového cukru
- 1/2 kelímku oleja alebo rozpusteného masla
- 1/2 prášku kypriaceho prášku
- 1 vajce
- 200g čerstvého ovocia- jahody, čučoriedky a pod. ...
Posýpka:
- 100g hrubej múky
- 80g masla
- 80g cukor
- 1ks citrón- potrebujeme citrónovú kôru
POSTUP: 1. Zmiešame jogurt, múku, cukor, olej alebo rozpustené maslo, kypriaci prášok a vajce. 2. Cesto rozotrieme do vymazanej a vysypanej koláčovej formy o priemere cca 20 cm. 3. Poukladáme na cesto čerstvé ovocie. 4. Prísady na posýpku vymiešajte a nasypte na koláč.
Pečte v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 20 minút, do zlatista.