Jogurtový koláč s čerstvým ovocím

Jogurtový koláč s čerstvým ovocím

PRÍPRAVA: 10 minút

PEČENIE: 20 minút

SUROVINY:

  • 1 kelímok bieleho jogurtu
  • 1 kelímok polohrubej múky
  • 1/2 kelímku kryštálového cukru
  • 1/2 kelímku oleja alebo rozpusteného masla
  • 1/2 prášku kypriaceho prášku
  • 1 vajce
  • 200g čerstvého ovocia- jahody, čučoriedky a pod. ...

Posýpka:

  • 100g hrubej múky
  • 80g masla
  • 80g cukor
  • 1ks citrón- potrebujeme citrónovú kôru

POSTUP: 1. Zmiešame jogurt, múku, cukor, olej alebo rozpustené maslo, kypriaci prášok a vajce. 2. Cesto rozotrieme do vymazanej a vysypanej koláčovej formy o priemere cca 20 cm. 3. Poukladáme na cesto čerstvé ovocie. 4. Prísady na posýpku vymiešajte a nasypte na koláč.

Pečte v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 20 minút, do zlatista.