Srnčie karé/sviečková v lístkovom cestíčku

POTREBUJEME:

500g karé srnec

1x lístkové cesto

1x pór

3dcl červené víno

čerstvé bylinky- rozmarín, thymián

soľ

korenie

100g maslo

slanina na obalenie

olej

cukor

múka- na prípravu francúzskeho masla

príloha- zemiakové krokety

 

Postup: Karé odblaníme, umyjeme, nasolíme, nakrájame bylinky a obalíme. Po obalení zatiahneme mäso na panvici s rozohriatym olejom. Po zatiahnutí na pripravené rozvaľkané cesto položíme mäso obalíme slaninkou a dôkladne zabalíme po zabalení vložíme do panvice a sprudka upražíme do ružova. Po dôkladnom opečení uložíme do jánskeho skla a dáme do rúry na 180°C cca 15 minút. Omáčka: Nakrájame na kolieska pór opražíme na masle pridáme cukor skaramelizujeme zalejeme vínom povaríme, po prevarení pridáme francúzske maslo. Ako prílohu podávame krokety.